Fraser Island - världens största sand-ö

Under 3 dagar var vi på Fraser Island och campade. Touren utgick från Hervey Bay där vi först var tvugna att handla mat för alla tre dagar då vi skulle bo i tält och laga mat med dåliga grytor över en gasspis.

Vi besökte otroligt vackra platser på ön, åkte 4 wheeldrive på stranden och alla sandstigar som finns istället för asfalterade vägar och så campade vi, utan toaletter kan tilläggas. Vi fick helt enkelt gräva hål på stranden. Jajjemen. Och fullmåne var det också.

Vi besökte jättestora sanddynor vid en jättedjup sjö där det fanns fiskar som äter på benen/fötterna om man sätter sig vid vattenkanten, vi besökte Eli Creek som är ett vattendrag där man lägger sig ner, flyter och glider ner för hela strömmen, jättehäftigt! Vi besökte en jättevit strand vid en fin sjö där vi passade på att göra sand-inpackning i håret, gnugga sand på hela kroppen och borsta tänderna med sand. Stranden var ungefär som den på Whitehaven beach, bara inte lika många procent Silica. Vi såg ett strandat skepp som inom 10 år förmodligen kommer vara helt nedbrutet. Vi badade i "Champagne pools" som är små vattenpooler som bildats av klipporna och havet. Vi såg massor av Dingos (australiensiska vildhundar), frös otroligt mycket om nätterna, men njöt av det underbara vädret om dagarna.
Här kommer en drös bilder :)

Shoppinglistan var lång

Maja somnade redan på färjan till ön och självklart var jag där för en #selfie

Sandvägarna vi åkte på + bilarna i vår grupp
 
En dingo!
 
 
 
Utsikten vi hade under våra utflykter
 
 
Sanddynor och sjön med fot-ätande fiskar. (haha.. alltså inte äter fötter.. äter på fötterna bara..)
 
 
 
VÄNTA. alla måste ha kläder på sig
 
 
 
 
 
 
 
 

Maja och jag photobombar
 
 
 
 
 

Tvättar händerna med tvål för första gången på 3 dagar!
 

Om

Min profilbild


RSS 2.0